Developer's Blog
Register Low Fi Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 02-23-2012, 08:31 PM   #1
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline

Default Is there a locked screen option for dota 2?


I have the worst troubles playing with a locked camera view. I've played HoN, and LoL. While playing league I play locked, then bind a button to unlock in sticky situations...

I just want to be able to play with a locked screen in dota 2 : (
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:32 PM   #2
Shadowlurker
Banned
 
Join Date: May 2010
Location: confirmed. Sending Supplies.
Posts: 3,971
Blog Entries: 6
Shadowlurker is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Yeah, I think it's called Camera Edge Panning or something of that sort. Check it out in options.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:33 PM   #3
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Shadowlurker View Post
Yeah, I think it's called Camera Edge Panning or something of that sort. Check it out in options.



I looked everywhere man! even slowed the camera accel n shit,
Could you possibly give me the exact name of what I either need to click or change lol
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:35 PM   #4
Shadowlurker
Banned
 
Join Date: May 2010
Location: confirmed. Sending Supplies.
Posts: 3,971
Blog Entries: 6
Shadowlurker is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

I don't have Dota 2 available right now, but I'll try to help you when I do. Although, I suppose by the time I can get it available, someone will have already answered.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:37 PM   #5
illiterate
Member
 
illiterate's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,612
illiterate is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by ymbs420 View Post
I looked everywhere man! even slowed the camera accel n shit,
Could you possibly give me the exact name of what I either need to click or change lol
if you're playing with a locked screen you're doing it wrong. there are too many abilities that out-range your FOV centered over your hero. i'd strongly suggest you get comfortable to edge panning, and use it.

or just keep "i didn't see" on your copy/paste at all times.
__________________


I am the 99%
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:37 PM   #6
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Shadowlurker View Post
I don't have Dota 2 available right now, but I'll try to help you when I do. Although, I suppose by the time I can get it available, someone will have already answered.
is it turn camera edge panning off!?
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:38 PM   #7
Cyborgmatt
Member
 
Cyborgmatt's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Posts: 98
Cyborgmatt is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

bind a key to:

Code:
toggle dota_camera_lock
eg:

Code:
bind p "toggle dota_camera_lock"
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:40 PM   #8
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Cyborgmatt View Post
bind a key to:

Code:
toggle dota_camera_lock
eg:

Code:
bind p "toggle dota_camera_lock"
Does DOTA have a console or something? where would I put this?
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:40 PM   #9
LemonCrusader
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 443
LemonCrusader is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Learn to play without it. Will increase your skill level by a lot.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:43 PM   #10
Ren.and.Stimpy
Member
 
Ren.and.Stimpy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: In the corner of "Suck It St." and "Go to Hell Ave."
Posts: 853
Ren.and.Stimpy is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by LemonCrusader View Post
Learn to play without it. Will increase your skill level by a lot.
+1

Locked screen is something you can't use in dota and if you do, you are failing on so many levels
__________________
Quote:
Originally Posted by Denki.gif View Post
Take it slow, please. Don't fuck it up just because the whining vocal minority feels they have the right to boss you around.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:45 PM   #11
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by ymbs420 View Post
Does DOTA have a console or something? where would I put this?



Where would I put these binds at?
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:47 PM   #12
scricK
Member
 
scricK's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Argentina
Posts: 1,642
scricK is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

I dont know what are you talking about, if you mean that screens moves with the hero a think there is an option, check it out.
__________________
Join TremorGames and get free Steam Games
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:51 PM   #13
Cyborgmatt
Member
 
Cyborgmatt's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Posts: 98
Cyborgmatt is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by ymbs420 View Post
Does DOTA have a console or something? where would I put this?
Add -console to your DotA 2 launch options to enable console.

If you want the binds to be permanent then inside this folder:

Steam\steamapps\common\dota 2 beta\dota\cfg

Make a "autoexec.cfg" file and add the:

bind p "toggle dota_camera_lock"
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:57 PM   #14
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by scricK View Post
I dont know what are you talking about, if you mean that screens moves with the hero a think there is an option, check it out.
could you find me the option by any chance?
I've looked everywhere.


I just want my hero in the center of the screen while I move around. Any help? : )
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 08:59 PM   #15
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Cyborgmatt View Post
Add -console to your DotA 2 launch options to enable console.

If you want the binds to be permanent then inside this folder:

Steam\steamapps\common\dota 2 beta\dota\cfg

Make a "autoexec.cfg" file and add the:

bind p "toggle dota_camera_lock"


Can't find how to add a console to the game. Pretty new here man, I appreciate ALL THE HELP GUYS!

such a better community already
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:07 PM   #16
Green Yoshi
Member
 
Green Yoshi's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dunedin, New Zealand
Steam: Yoshi
Posts: 1,941
Guide Writing Award 
Green Yoshi is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Some good advice: Don't play with camera lock. You will feed like a noob every game, guaranteed.
__________________
Lanaya, the Templar Assassin
The Solo Mid Guide


Quote:
Originally Posted by LEGEND OF DIV View Post
competive play is useless to balance heroes
Quote:
Originally Posted by LEGEND OF DIV View Post
Well I told you that last couple of years but as far I see nobody is deny anymore in Dota2 guess now all people realized that deny is useless
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:09 PM   #17
Ren.and.Stimpy
Member
 
Ren.and.Stimpy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: In the corner of "Suck It St." and "Go to Hell Ave."
Posts: 853
Ren.and.Stimpy is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Green Yoshi View Post
Some good advice: Don't play with camera lock. You will feed like a noob every game, guaranteed.
It's too hard for LoLtards to have to move the camera
__________________
Quote:
Originally Posted by Denki.gif View Post
Take it slow, please. Don't fuck it up just because the whining vocal minority feels they have the right to boss you around.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:12 PM   #18
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Ren.and.Stimpy View Post
It's too hard for LoLtards to have to move the camera
lol I carry in LoL NP. But I actually started playing hon before League!
I need some help. I like the guy's bind the button to toggle on and off hero thing. If I can find out how to add a consoloe to dota2 : (
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:23 PM   #19
Ren.and.Stimpy
Member
 
Ren.and.Stimpy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: In the corner of "Suck It St." and "Go to Hell Ave."
Posts: 853
Ren.and.Stimpy is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by ymbs420 View Post
lol I carry in LoL NP. But I actually started playing hon before League!
I need some help. I like the guy's bind the button to toggle on and off hero thing. If I can find out how to add a consoloe to dota2 : (
I honestly don't know how but look at everyones advice, DON'T DO IT, it's not good for DotA, just get used to the unlocked camera or you're gonna die alot
__________________
Quote:
Originally Posted by Denki.gif View Post
Take it slow, please. Don't fuck it up just because the whining vocal minority feels they have the right to boss you around.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:29 PM   #20
Cyborgmatt
Member
 
Cyborgmatt's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Posts: 98
Cyborgmatt is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by ymbs420 View Post
If I can find out how to add a consoloe to dota2 : (
Open your Steam Library, find Dota 2 and right click -> Properties. Find SET LAUNCH OPTIONS under General and type in -console.
  Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:32 PM   #21
ymbs420
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 9
ymbs420 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Ren.and.Stimpy View Post
I honestly don't know how but look at everyones advice, DON'T DO IT, it's not good for DotA, just get used to the unlocked camera or you're gonna die alot


Yea everyone says that man, I feel like my muscle memory and shitty comp can't handle it, I don't like fooling with the pan acceleration and shit you know?
One day I will get used to unlocked screen and I won't get flamed <3


thanks guys!
  Reply With Quote
Old 09-02-2012, 06:13 PM   #22
weken
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
weken is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Cyborgmatt View Post
bind a key to:

Code:
toggle dota_camera_lock
eg:

Code:
bind p "toggle dota_camera_lock"
Cheers this really helps me a lot as while I can use unlocked fine, I don't find it fun at all (I would also say that playing locked camera in Dota 2 is actually easier to do then LoL XD)

But what do I need to type to put it on the space button, is it just space?
I currently have it on the y button which i have to stretch my hand for, so having it on space would leave me with no camera issues at all.
  Reply With Quote
Old 09-02-2012, 10:41 PM   #23
Streetguru
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 629
Streetguru is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

question...how in the hell can you play without moving your camera most of the game?
  Reply With Quote
Old 09-02-2012, 11:23 PM   #24
weken
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
weken is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Quote:
Originally Posted by Streetguru View Post
question...how in the hell can you play without moving your camera most of the game?
Well for most the characters in the game I don't find you require it, I mean the map gives you global vision and most moves don't go off screen.
It's beneficial in some ways as I don't have to think as much about camera movement and allows me some more precise movements as my character is centralized.

As for what do I do if I have to cast a spell at range? well I just unlock it quickly. Currently it's bound to Y which isn't the best but if I can manage to with space it's no hindrance what so ever.

To be honest if you come out boasting it's the wrong way to play, then it's an opinion based on ignorance really.
  Reply With Quote
Old 09-02-2012, 11:55 PM   #25
MurNa
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 649
MurNa is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

icefrog how many heroes will you release after TI2?
  Reply With Quote
Old 09-03-2012, 12:01 AM   #26
ShowThemHell
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: The kingdom of retardness
Posts: 6,936
Blog Entries: 2
ShowThemHell is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

There is an easy way: Just double click on the hero's portrait.
  Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:19 AM   #27
Frost
Member
 
Frost's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,616
Frost is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

When so many stuff can hit you from off-screen and so many spells can hit at ridiculous range, locked camera is really bad for dota in general.
  Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:24 AM   #28
ChaQ
Member
 
ChaQ's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Poland
Posts: 592
Guide Writing Award 
ChaQ is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

How can you play multiplayer game with global spells and skills like hook/hookshot/rocket/blink with locked camera?

Seriously, how bad do you have to be?
__________________
  Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:29 AM   #29
Madness101
Member
 
Madness101's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Brazil
Posts: 3,714
Madness101 is offline
Default Re: Is there a locked screen option for dota 2?

Cyborgmatt,why would you even post this?You're necouraging him to play with Camera Lock,you know.
  Reply With Quote
Reply
  Defense of the Ancients DotA Chat


Forum Jump

Thread Tools